Media

Media

Geplaatst in de Nieuwe Meerbode
Zanggroep “MUSICA” gaat er weer voor !

Na een welverdiende vakantieperiode van enkele weken begint zanggroep “MUSICA” op 4 september 2019 weer met de repetities. Uitgerust en vol nieuwe energie oefenen zij dan weer, onder begeleiding van hun pianist, de liederen die zij tijdens hun eerste concert zullen zingen. Het eerste concert, welke bijna traditiegetrouw, zal worden gegeven in woonzorgcentrum; “het Hoge Heem” in Uithoorn. Het zorgcentrum, dat al jaren de thuisbasis is van deze zanggroep en waar wekelijks op woensdagavond de repetities plaatvinden. Na dit optreden heeft “MUSICA” tot eind december al vele aanvragen voor concerten in diverse zorg- en verpleeginstellingen. Binnen en buiten de regio. De zanggroep bestaat uit een twintigtal dames en heren die zich met veel plezier inzetten om ouderen een prettige middag of avond te bezorgen. Naast een aantal solo- en koorstukken uit bekende operettes kent het programma ook Nederlandstalige liederen waarbij het meezingen van en door de ouderen zeer gewaardeerd wordt. Ook de presentatie van “MUSICA” verdient enige aandacht. De groep presenteert zich bij elk optreden in kleurrijke Oostenrijkse kleding. Hierdoor krijgt het geheel een vrolijk karakter. Men waant zich op een Tiroler terras waar toevallig een koor is neergestreken. Vrolijkheid alom. En dit is ook het doel wat “MUSICA” graag wil bereiken. Blijdschap en ontspanning brengen voor de ouderen. En dat doel hebben zij de afgelopen 7 jaren zeker waar kunnen maken. Daar komt bij dat de leden, als gevolg van de waardering van hun publiek, zelf veel plezier beleven aan de concerten. “MUSICA” streeft ernaar, voor elke instelling, een concert te kunnen verzorgen voor een heel schappelijk bedrag. Tevens zijn uw wensen over data, begin en eindtijd van een concert, altijd bespreekbaar. Natuurlijk kunt u ook zelf als particulier, een familielid of kennis, die in een zorg- of verpleeginstelling verblijft, verrassen met een concert. Succes verzekerd.

Optreden in de Ontmoeting Leimuiden

Het zomerpalet is officieel tot een einde gekomen! Op vrijdag 19 augustus werd het zomerpalet in stijl afgesloten en kwam zanggroep Musica een optreden geven in De Ontmoeting in Leimuiden. Ruim 55 mensen kwamen op deze gezellige afsluiting af. Bij binnenkomst kreeg iedereen een programmaoverzicht met op de achterkant de refreinen die meegezongen konden worden. De zanggroep Musica bracht een breed scala aan operette en enkele Nederlandstalige liederen ten gehore. Iedereen genoot zichtbaar en zong dan ook lekker mee!

Geplaatst in de Nieuwe Meerbode
Jodelen met Musica in OTT.

Aalsmeer –  Musica heeft de cliënten van Ons Tweede Thuis, aan de Hortensialaan, een gezellige ochtend gebracht. Het repertoire bestond uit Oostenrijkse liederen waarbij de aanwezigen lekker mee mochten jodelen. Ook met het Nederlands meezingrepertoire kon men gezellig meezingen en meedeinden. Er werden volop foto’s gemaakt van het koor dat zich in folkloristische kledij presenteerde. Eén cliënt was zo een fan dat hij van iedereen een handtekening wilde. Een andere gast heeft ook een  lied, tussen het koor, mee mogen zingen. Een onvergetelijke ochtend voor iedereen.
                       

Geplaatst in de Nieuwe Meerbode en Witte Weekblad,
Zanggroep Musica gestart in 2012

Dinsdag, 4 september, zijn de repetities begonnen bij de nieuwe zanggroep in Uithoorn.
De voorbereidingen van de afgelopen maanden hebben tot resultaat gehad dat de groep van start kon gaan met ruim twintig dames en heren die zingen als belangrijkste hobby hebben. In een eerdere oprichtingsavond is besloten dat de groep zich zal presenteren onder de naam ‘Zanggroep Musica’ te Uithoorn.
Als doel heeft Musica gesteld het brengen van gezellige concerten voor ouderen in zorgcentra, Zonnebloem bijeenkomsten enz. Vooral deze mensen horen graag liederen uit bekende operettes. Ook populaire Nederlandse meezingnummers zullen altijd op het programma staan.
De organisatie is er van zeker dat door deze programmering het succes verzekerd is.
Concerten kunnen geboekt worden bij: zanggroepmusica@kpnmail.nl Volgens Oskam, tijdelijk voorzitter, is de onkostenvergoeding die Musica voor deze concerten vraagt gering. Als er bedrijven of particulieren zijn die een groep ouderen een cadeau, in de vorm van een concert, willen aanbieden, kunnen zij contact opnemen. Inmiddels is er ook al beperkte informatie over de concerten en aanmelding van zangers te vinden op de website: www.zanggroepmusica.nl.

Geplaatst in het Witte Weekblad
Zonnebloem Afdeling Leimuiden.
“Dagje Zonnebloem”

Vrijdag 2 oktober zijn de Zonnebloemgasten van Leimuiden uitgenodigd voor een ‘dagje Zonnebloem’ zoals de voorzitster Sonja de Langen dit zo mooi verwoord. We zijn hiervoor met ca. 55 man, gasten en vrijwilligers naar De Ontmoeting gekomen voor een vol programma, om half tien was iedereen welkom en werd er voor koffie en thee met iets lekkers erbij gezorgd. Ondertussen kregen we de zangnummers van Zanggroep Musica uitgereikt, zij begonnen om tien uur voor ons te zingen met een zeer gevarieerd programma. De groep creëerde direct een gezellige sfeer met het openingslied: ‘ Dansen wil ik juichen wil ik’. Er werden veel bekende operette nummers gezongen, afgewisseld met Hollandse hits waaronder Tulpen uit Amsterdam en Het kleine café aan de haven, maar ook ‘Droomland’ en ‘Edelweiss’ stonden op het programma. Alle koorleden waren gestoken in kleurige Oostenrijkse kleding waardoor het leek op een heus Weens tafereel. Iedereen heeft hier zichtbaar van genoten en waar mogelijk meegezongen. Daarna was het tijd voor een drankje en een hapje en werd Aat Pieterse gehuldigd voor 25 jaar vrijwilligerswerk voor de Zonnebloem een mooie gouden speld en een prachtig beeldje. Als afsluiting een lunch met een heerlijke kop soep, broodjes, krentenbrood en nog fruit toe, iedereen ging daarna met een goed en zonnig gevoel naar huis

Geplaatst in de Nieuwe Meerbode 

Zanggroep Musica trad succesvol op
Woensdagavond 6 maart jl. gaf Zanggroep Musica een concert in Het Hoge Heem.
Dit was voor het koor, dat in september 2012 is opgericht, het eerste optreden van een reeks concerten die voor dit jaar gepland zijn. Een try-out is veelal het spannendst, maar de avond was een succes. De zaal zat vol en er werd zichtbaar genoten.
Zanggroep Musica opende het concert met het vrolijke “Dansen wil ik, juichen wil ik”. En tijdens het Kufsteinlied was de sfeer direct vrolijk. Het was voor velen een feest van herkenning. Er werd meegezongen en geklapt met het uitgebreide repertoire wat de zanggroep zich eigen heeft gemaakt. Dit repertoire bestaat het meest uit operette- en musicalliederen, maar het publiek deed ook enthousiast mee met Nederlandstalige meezingers als “Ik hou van Holland” en “Aan de Amsterdamse grachten”. Wat ook zeker aan het plezier en sfeer toevoegde was de presentatie van de groep, alle koorleden waren gekleed in kleurrijke Oostenrijkse kleding, waardoor het leek op een heus Weens tafereel. Mooie stukken als het “Viljalied”, “Edelweiss” het “Wolgalied” en ook het overbekende lied van Robert Stolz: ”Adieu, mein kleiner Gardeoffizier”,  vielen erg in de smaak.
Na het optreden werd er nog even gezellig nagepraat met de bewoners en de medewerkers en vrijwilligers van Het Hoge Heem, die veel waardering hadden voor de prestaties van Musica.

Geplaatst in de Nieuwe Meerbode
Succesvol optreden van Zanggroep Musica in de Schutse
Sinds september 2012 is Uithoorn een zanggroep rijker. In de regio zijn er veel koren met een uitgebreid repertoire, maar Musica is anders. Dat is gebleken, afgelopen vrijdagmiddag, in de Schutse te Uithoorn, waar opgetreden werd voor het NVVH Vrouwennetwerk. De zanggroep presenteerde zich in mooie Oostenrijkse kleding en bracht hoofdzakelijk bekende operette en musical liederen aangevuld met enkele Nederlandstalige meezingnummers. Tijdens het nuttigen van een hapje en een drankje
werd er volop meegezongen.  Musica had op de achterzijde van het programma de teksten van enkele refreinen afgedrukt en daardoor ontstond er af en toe een groot koor. Ook bij deze belangstellenden heeft Musica bewezen dat de manier van presenteren en het afwisselende programma in de smaak vallen.
                                        
Persbericht geplaatst in de Nieuwe Meerbode
Musica gaat weer los!
Het is bijna september! Wat betekent dat zanggroep Musica weer na de vakantie van start gaat! En het is niet te geloven maar ze bestaan al weer 2 jaar! Alsof het gister was, die eerste bijeenkomst. In het korte bestaan heeft Musica al veel concerten gepresenteerd. Ook de toekomst belooft weer veel! Optredens in diverse zorgcentra met het Weense tafereel en bijpassende kleding. Denkt u, dit lijkt mij ook leuk, grijp uw kans en ga vrijblijvend even kijken bij een repetitie. Musica zoekt namelijk nog zangers en zangeressen. Zij repeteren op woensdagavond van 20.00 uur tot 22.15 uur in het Hoge Heem in Uithoorn.